Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tiernapoikien kaupungin tähtimiehistö selätti Korson Vedon

 

Tiernapoikien kaupungin tähtimiehistö selätti Korson Vedon


Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaan Korsossa pelattiin keskiviikkona 19.12.2012 Ettan hallitsema ottelu sarjapisteistä. Kymmenentenä sarjassa ennen ottelua ollut Korson Veto kohtasi sarjassa seitsemäntenä olevan Lentopalloseura Ettan. Seura on Oulusta, samasta kaupungista, jossa niin usein näin joulun alla myös tiernapojat esiintyvät. Ottelun taisteluparina olivat keskitorjujat – Pekka Piippo Korsosta ja Juha Aho Ettasta. Yleisöä oli joulukiireiltään Lumon lauteille ehtinyt 269 katsojaa.

Ensimmäinen erä mentiin Ettan tahtiin. Oululaisten kenttäpuolustus oli esimerkillistä. Tuntui, että Veto ei saanut millään hyökkäyspisteitä. Lisäksi oululaisten syöttö laittoi koko ajan painetta korsolaisten vastaanottoon. Veto väläytti ajoittain ja oli jopa lähes tasoissa vielä tilanteessa 19-20. Sitten Etta puristi tarvittavat pisteet ja erä Ettalle 20-25. Ettan kuusikosta ei heikkoa kohtaa löytynyt. Vedon hakkuripeli haki vielä ensimmäisessä erässä kuten lopulta läpi koko ottelun.

Toinen erä alkoi Ettan tahdissa. Vedon hyökkäysprosentti oli  tähän asti 28 prosenttia ja se selittää toisenkin erän kyntämisen. Etta piti erässä Vetoa lähes pilkkanaan. Karl Kûlaots hiipui vaihtoon ja Antti Vallin tuli KoVen hakkuriksi. Oululaisten peli-iloa osoittaa joukkueen keskitorjujan Juha Ahon komea keskihyökkäys kuutospaikalta. Etta oli toisessakin erässä kaikilla pelin osa-alueilla parempi.  Erä oli korsolaisilta kauden selkeä pohjanoteeraus ja päättyi 13-25.

Kolmas erä meni tasaisissa merkeissä, mutta Etta repäisi pienen johdon ja johti KoVen ottaessa aikalisän tilanteessa 9-12. Veto sai erässä peliään käyntiin, mutta Etta sai pidettyä koko ajan kolmen, neljän pisteen johtoa. Lopulta erä selvästi Ettalle 21-25 ja kolme tärkeää sarjapistettä lähti Ouluun. Korson Veto pitää seuraavaksi kunnon joulu- ja harjoittelutauon ja palaa kehään vasta tammikuussa. Uuden vuoden 2013 ensimmäisessä kohtaamisessa Lumossa vastaan asettuu Isku Volley Tampereelta. Ottelu alkaa 12.01.2013 klo 17.00. Samana iltapäivänä pidetään ennen ottelua huippuseminaari, jossa tähtipuhujana on valmentajalegenda Mauro Berruto.

Lehdistötilaisuuden kommentit:

Petteri Laurila, Korson Veto
”Pelikö siellä oli? Kyllä tämä oli vehkeetöntä meininkiä. Välillä yhden osa-alueen sakkaamisen kestäisi, mutta ei näin monen. Oma sideout peli on sitä luokkaa ettemme me pysy kelkassa. Paljon on tehtävää ja ensimmäisenä on huolehdittava siitä ,ettei tämä aneemisuus siirry harjoituksiin. Otamme joulutauon ilolla vastaan. Saamme harjoitella ja paikkailla haavoja.”

Juha Aho, ETTA (Oulu)
”Vastustajan hakkuripeli teki meidän pelaamisen tänään yllättävän helpoksi. Omat tehoni ovat nousseet, koska päivätöiden myötä pääsen paremmin harjoittelemaan. Uusi fysiikkavalmentaja on tuonut uusia asioita ja uutta intoa. Vaihdoin joukkuetta ja nykyinen paketti on hieno. Iloisin mielin jatketaan kohti joulua.”

Jouko Lindberg, Korson Veto
”Ei ollut todellakaan huikea veto. Muutamat alkukauden onnistuneet osa-alueet ovat tökkineet viime peleissä. Pitkällä tauolla puhuttiin rohkeudesta, kun meininki oli niin munatonta. Vastaanotto nousee rauhallisesti, mutta jatkuvasti irti, jolloin ykköstempomme on poissa. Kokeneiden yksilöiden taidot nousivat Ettan pelissä esiin. Meillä on edessä kohtuullinen tauko. Välipäivinä aloitamme ja vuoden  kaks ekaa viikkoa treenataan. Junnut on saatava jaloilleen ja tekemään duunia. Leuat pystyyn.”

Olli Kuoksa, ETTA (Oulu)
”3 pistettä on hieno juttu. Vastassa oli tänään eri Korso kuin kauden alussa. Tässä vaiheessa kautta kaikkia väsyttää ja siinä vaiheessa, kun poistutaan turvallisuusalueelta niin kolmekymppiset jätkät käsittelevät sen paremmin kuin kakskymppiset. Kyllä tämä peli ratkaistiin henkisellä puolella. Tänään ei tarvinnut laittaa ihan kaikkea likoon. Olen tyytyväinen syyskauteen kokonaisuutena. Hyvän ja huonon pelin ero on pieni. Pystymme voittamaan huonollakin pelillä mikä on voittavan joukkueen merkki.”

Korson tiedotteesta / UrheiluVantaa


Takaisin edelliselle sivulle


Korson Veto ry - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.

Lue lisää
Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Miesten lentopallon Suomen Cupin välieräparien arpa oli oikukas. Se heitti Hämeenlinnassa tapahtuneessa arvonnassa vastakkain liigan kärkikaksikon Kokkolan Tiikerit ja VaLePan.

Lue lisää
Esko ja Jokinen marraskuun pelaajat Mestaruusliigassa

Esko ja Jokinen marraskuun pelaajat Mestaruusliigassa

Marraskuun pelaajiksi lentopallon Mestaruusliigassa on valittu VaLePan passari Antti Esko ja LP Viestin keskitorjuja Kaisa Jokinen.

Lue lisää
Pasi Sydänlammi valittiin Lentopalloliiton puheenjohtajaksi

Pasi Sydänlammi valittiin Lentopalloliiton puheenjohtajaksi

Lentopalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin sunnuntaina Tampereella yksimielisesti Pasi Sydänlammi Seinäjoelta.

Lue lisää
Lentopallo saa upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa

Lentopallo saa upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa

Lentopallo saa lauantaina alkavalla Mestaruusliigan sarjakaudella upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa.

Lue lisää
Tiikerit veivät maratonottelun pisteet Kokkolaan

Tiikerit veivät maratonottelun pisteet Kokkolaan

Ensimmäisen erän alku oli tasaista menoa. Korso johti teknisellä aikalisällä 14–13.

Lue lisää