Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pasi Sydänlammi valittiin Lentopalloliiton puheenjohtajaksi

Pasi Sydänlammi valittiin Lentopalloliiton puheenjohtajaksi

Lentopalloliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin sunnuntaina Tampereella yksimielisesti Pasi Sydänlammi Seinäjoelta. Liiton varapuheenjohtajaksi valittiin samoin yksimielisesti oululainen Hannu Takkula.

Puheenjohtajavalinnan teki liittokokous ja sen vahvisti vielä sen jälkeen kokoontunut liittovaltuusto, joka valitsi myös varapuheenjohtajan ja päätti hallituksen jäsenistä.

Pasi Sydänlammi on Oma Säästöpankin toimitusjohtaja ja hänellä on pitkä ura pankkimaailmasta. 40-vuotias Sydänlammi on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri ja hänellä on MBA-tutkinto kansainvälisestä rahoituksesta. Hän on pelannut lentopallon SM-liigassa 85 ottelua Tampereen Isku-Volleyn riveissä.

Lentopalloliiton puheenjohtajan paikka tuli auki, kun kansanedustaja Arto Satonen luopui tehtävästä kesken kauden työkiireidensä vuoksi. Sydänlammin kausi kestää vuoden 2015 loppuun asti.

- Aloitin lentopallon pelaamisen Ylöjärven Pallossa pikkujunnuna, jatkoin Oriveden Ponnistuksessa 2-sarjaan, Kalevan Lentopallossa 1-sarjaan ja sieltä SM-liigaan Tampereen Isku-Volleyn riveihin. Peliura loppui polvivaivoihin ja aika pitkään olin kokonaan sivussa lentopallosta. Sitten kun tyttäreni meni Nurmon Jymyn F-junioreihin, palasin taas kentän laidalle, Sydänlammi kertoo.

- Yksi keskeinen asia Lentopalloliitossa on nyt, että hallitus tekee oikeanlaisia linjauksia ja päätöksiä. Liitossa on henkilökuntaa melkein 20 henkeä ja on tärkeää, että voimavarat kohdennetaan oikein.

Varapuheenjohtajaksi valittu Hannu Takkula toimi Euroopan parlamentin jäsenenä 2004-2014 ja sitä ennen Keskustan kansanedustajana 1995-2004. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri.

51-vuotias Takkula on toiminut lukuisissa luottamustoimissa, muun muassa Napapiirin Pallokettujen puheenjohtajana 2000-2007. Hän pelaa lentopalloa harrastuksenaan.

Lentopalloliiton hallitukseen valittiin uusina jäseninä Antero Asikainen Leppävirralta ja Jouni Oksanen Somerolta. Asikainen on Leppävirran Virin puheenjohtaja ja LEKA Volleyn hallituksen jäsen vastuualueenaan seuran talous.

Oksanen on toiminut ja toimii edelleen monissa erilaisissa paikallisissa ja valtakunnallisissa lentopallon järjestötehtävissä sekä lentopallovalmentajana. Hän on Someron Liikunnan ja Someron Pallo Lentopallon puheenjohtaja ja oli Lentopallon SM-liigan hallituksessa kymmenkunta vuotta.

Erovuoroista hallituksen jäsenistä Nora Isomäki Espoosta ja Jari Salokangas Siilinjärveltä valittiin jatkamaan hallituksessa. Mestaruusliigan edustaja hallituksessa on liigan puheenjohtaja Kauko Väinämö Oulusta. Liigaa aiemmin edustanut Olavi Ala-Nissilä jäi pois hallituksesta. Varapuheenjohtajana ollut Timo Kenakkala ei enää asettunut ehdolle.

Hallituksesta eivät olleet erovuorossa Pirjo Oksanen ja Hannu Vuola.

Liittovaltuusto hyväksyi myös Lentopalloliiton vuoden 2015 toimintasuunnitelman ja budjetin, joka on noin viisi miljoonaa euroa ja ylijäämä noin 200 000 euroa.

Toimintasuunnitelman päätavoitteet ovat liiton toiminnan tasapainottaminen, lentopalloperheen aktivointi ja hyvien asioiden esiin nostaminen. Huippu-urheilussa miesten maajoukkueen tavoite on välieräpaikka lokakuun EM-kisoissa. Lisäksi tavoitteena on varmistaa että miesten maajoukkueella ja beach volleyn joukkueilla on realistista tavoitella olympiapaikka Rio de Janeiroon.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Kehoe ja Burdine tammikuun pelaajat Mestaruusliigassa

Tappiottoman Kokkolan Tiikereiden passari Steven Kehoe ja naistenliigakakkosen HPK:n yleispelaaja Keao Burdine on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun Kuukauden pelaajiksi.

Lue lisää
Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Kärkipari vastakkain miesten Suomen Cupissa

Miesten lentopallon Suomen Cupin välieräparien arpa oli oikukas. Se heitti Hämeenlinnassa tapahtuneessa arvonnassa vastakkain liigan kärkikaksikon Kokkolan Tiikerit ja VaLePan.

Lue lisää
Esko ja Jokinen marraskuun pelaajat Mestaruusliigassa

Esko ja Jokinen marraskuun pelaajat Mestaruusliigassa

Marraskuun pelaajiksi lentopallon Mestaruusliigassa on valittu VaLePan passari Antti Esko ja LP Viestin keskitorjuja Kaisa Jokinen.

Lue lisää
Lentopallo saa upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa

Lentopallo saa upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa

Lentopallo saa lauantaina alkavalla Mestaruusliigan sarjakaudella upeasti lisää näkyvyyttä MTV:n tarjonnassa.

Lue lisää
Tiikerit veivät maratonottelun pisteet Kokkolaan

Tiikerit veivät maratonottelun pisteet Kokkolaan

Ensimmäisen erän alku oli tasaista menoa. Korso johti teknisellä aikalisällä 14–13.

Lue lisää
VaLePa oli Lumon herra ja Hidalgo

VaLePa oli Lumon herra ja Hidalgo

Lentopalloilun Mestaruusliigassa Vantaan Korson Lumo-hallissa pelattiin maanantaina 04.03.2013 ns. TV-ottelu.

Lue lisää